Om Hormon Carla

Hormon Carla er en hjemmeside for og om kvinder, stress og overgangsalder, som jeg har lavet, efter min bog ' Da Super Carla blev hormonforstyrret' udkom i 2017. Bogen er en beskrivelse af min egen historie om at gå ned med stress og begyndende overgangsalder, om at få forkerte diagnoser, miste sit arbejde, sin indkomst, sit liv, om at rage rundt i uvisheden, og om ikke at kunne få hjælp i det etablerede sundhedsvæsen. Jeg var sygemeldt i mere end et år, uden at få det bedre, da jeg tog sagen i egen hånd - og er vendt tilbage til et liv i balance, hvor jeg igen kan arbejde og føre et indholdsrigt liv. 

Hormon Carla er opstået, fordi jeg ustandseligt støder på kvinder i 40'erne og 50'erne, der døjer med alskens symptomer og sygdomme, og som har svært ved at blive hørt og taget alvorligt i sundhedsvæsenet. Jeg er ikke læge eller behandler, men formidler. Jeg er journalist og underviser og havde et ønske om at skrive den bog, jeg gerne selv ville have læst, mens jeg var syg. En bog der kunne fortælle mig, at jeg ikke var alene, at man kan blive rigtig syg i krop og sind, når hormonerne er ude af balance, og at kvinder midt i livet er ekstra følsomme over for stress. Men også en bog, der kunne fortælle mig, at der en hjælp at hente, og det er muligt at rejse sig igen i en både mere sårbar men også styrket udgave af sig selv. 

Det er mit ønske med hjemmesiden at hjælpe kvinder, der føler sig klemt og glemt i sundhedsvæsenet, når det gælder rod i hormonsystemet, med information om, hvordan man bedst muligt kan hjælpe sig selv. Information alene gør det naturligvis ikke, og kan ikke stå i stedet for et besøg hos lægen. Men det er min erfaring, at kvinder er nødt til at forstå, hvad det er for forandringer, vores kroppe og vores hormonsystem går igennem, ikke mindst i årene før, i og efter overgangsalderen, mens hormonspejlet er under forandring, for at kunne komme bedst muligt igennem disse år. 

Med bedste hilsen

Dorthe Oxgren

 

 • “Det er så rart at vide, man ikke er alene”

  ejendomsmægler

 • “Tak. Det har hjulpet mig at få styr på mine hormoner”

  Skolelærer

 • “Bare jeg havde vidst noget om mit hormonsystem noget tidligere.”

  Ejendomsmægler

 • “Jeg havde på fornemmelsen, at det handlede om overgangsalder. Men min læge sagde, det var stress.”

  Sygeplejerske